Hollandse slavinken met gestoomde groenten
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 400 gr half-om-half gehakt
- 4 plakken gerookte spek
- 2 eetlepels basilicum
- 1 eetlepel oregano
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel tijm
- 1 venkelknol
- 2 rode paprika’s
- 400 gr zoete aardappel
- Peper en zout
- 2 dl olijfolie
Bereidingswijze
1
Hak de knoflook samen met de tijm en de oregano fijn.
Meng dit door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
2
Verwarm de combi-stoomoven of 3-in-1 oven voor op stand stoom 75°C.
3
Maak 4 ‘worstjes’ van het gehakt. Omwikkel deze, per worstje, met het spek.
4
Snijd de paprika, de venkel en de zoete aardappel in dunne repen.
5
Verdeel de slavinken over de geperforeerde stoomschaal. Als de oven op temperatuur is, gaart u de slavinken op 75°C stand stoom gedurende 20 tot 25 minuten.
Gebruik de dichte stoomschaal als opvangbak onder de geperforeerde stoomschaal, er zal namelijk behoorlijk wat vet uit de slavinken komen.
6
Meng in een maatbeker door middel van een staafmixer de knoflook, de basilicum en de olijfolie.
7
Haal de slavinken uit de oven en verwarm nu de combi-stoomoven voor op stand stoom 100°C.
Stoom nu de groente in de volgende volgorde door gebruik te maken van verschillende wekkers: de zoete aardappel 16 tot 20 min., de paprika 10 tot 15 min. en de venkel 5 tot 8 min.
8
Wanneer de venkel de combi-stoomoven in gaat, kunt u de slavinken rondom bakken in de pan voor een mooi kleurtje.
9
Verdeel de groente, de zoete aardappelen en de slavinken over 4 borden en garneer af met een flinke scheut kruidenolie. Eet smakelijk!
Copyrights: ATAG