Italiaanse tagliatelle

15 minuten
4 personen
Tagliatelle met truffels

Geniet van Italiaanse tagliatelle van schorseneer (vegetarisch)


  1. Onze recepten
  2. Italiaanse tagliatelle

De gerookte tofu die in deze vegetarische versie het spek vervangt, vormt een prachtig paar met de schorseneer.

15 minuten
4 personen

Ingrediënten


  • 100 ml wittewijnazijn voor het schilwater
  • 600 g schorseneer, goed schoongemaakt
  • 30 ml walnoot- of hazelnootolie
  • 50 ml witte wijn
  • Peper en zout
  • 2 lente-uitjes, fijn gesneden, enkel witte en lichtgroene delen
  • 100 g gekookte, gepelde kastanjes, grof gehakt
  • ½ teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Enkele takjes verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook,
  • tijm
  • 200 ml room
  • 100 g gerookte tofu, in fijne reepjes gesneden

Bereidingswijze


1
Vul een grote kom met koud water en giet er de azijn bij. Schil de schorseneren met een dunschiller in de lengte in lange, dunne reepjes recht in het water.
2
Laat de schorseneer goed uitlekken, doe de reepjes in een of hazelnootolie en de witte wijn bij, en kruid met peper en zout.
3
Leg het geheel in een diepe ovenschaal en stoom op 99°C gedurende 10 minuten, of tot ze gaar zijn.
4
Verhit de resterende olie in een pan, doe er de fijn uitjes bij en bak een minuutje of twee. Voeg daarna ook de kastanjes, knoflook, kruiden en room toe. Roer er voorzichtig de gerookte tofu doorheen, breng aan de kook, kruid met peper en zout, en haal van het vuur.
5
Serveertip Doe de warme, gestoomde schorseneerreepjes in een bord, schep er de kastanje-carbonarasaus over en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Copyrights: AEG
Spaghetti op een witte achtergrond

De Italiaanse keuken


Italiaans eten is een smaaksensatie en romantische beleving ineen. De puurheid van de ingrediënten en de eenvoud van de gerechten strelen niet alleen de papillen, maar ook het gevoel voor traditie. In de lasagne, pizza, antipasti en risotto proef je het zoete leven – la dolce vita – van het weldadige Italiaanse landschap, de pittoreske, compacte dorpjes, het ongedwongen samenzijn met familie en vrienden en het uitmuntende eten en drinken. Voor alles is de Italiaanse keuken een ode aan haar grootste chef: la mamma.

Bezoek ook andere keukens van de wereld!


Hollandse slavinken met gestoomde groenten

Argentijnse tournedos

Argentijnse Tournedos

Vis rouleau met asperge en roomsaus

Franse vis rouleau

King crab, aardappelpannenkoek en schuim van venkel

Scandinavische king crab

Op zoek naar andere keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad