Keukentrends


  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Keukentrends

Keukentrends 2023

Bent u zich aan het oriënteren voor een nieuwe keuken? Heerlijk eten en een gezellige, vertrouwde sfeer komen samen op deze centrale plek in uw woning. Daarom is het belangrijk dat de keuken een fijne plek is en waar u trots op bent. Laat u inspireren door de veelbelovende keukentrends van 2023!

Zijaanzicht industriële keuken met uniek werkblad

Nieuwste keukentrends op een rijtje

Onze keukenexperts hebben al vele huishoudens mogen helpen bij het realiseren van hun droomkeuken en de expertise om belangrijke keukentrends als eerste te ontdekken. Welke stijlen, kleuren en materialen zijn in 2023 hot en trendy? Wij zetten de nieuwste keukentrends op een rijtje.

Natuurlijke uitstraling door bruine keuken

De afgelopen jaren was de zwarte keuken enorm populair (en nu nog steeds), maar een bruine keuken doet tegenwoordig bijna niet meer onder voor de zwarte trend. Het is zeker niet zo dat bruin de zwarte keuken zal vervangen, maar wel wordt deze warme kleur steeds vaker gezien in combinatie met groen. De combinatie tussen deze twee kleuren zorgt voor een natuurlijke sfeer en uitstraling. Naast een natuurlijke sfeer, brengt een bruine keuken rust en warmte naar uw woning.

De keuken als centrale ontmoetingsplek

Anno 2023 is de keuken niet alleen meer de plek waar u in de ochtend uw kinderen tegenkomt die zich haasten om op tijd op school te komen of de plek waar u alleen maar komt om het avondeten te koken voor uw gezin. Tegenwoordig is de keuken meer dan dat en vormt het de centrale ontmoetingsplek in huis. Door een keukeneiland, een half open keuken of een hele open keuken, wordt de keuken één geheel met de woonkamer en uw interieur.

De keuken kleurt groen

Een groene keuken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Dat geldt voor zowel de kleur groen als een energiebesparende keuken. 2023 is het jaar dat een groene keuken de show zal stelen: van groene keukenkastjes tot groene keukentegels en van energie-efficiënte afzuigkappen tot een energiezuinige 3-in-1 kokend waterkraan. De keuken kleurt in 2023 dus letterlijk en figuurlijk groen!

Zwarte houten keuken

Een zwarte keuken wordt tegenwoordig steeds meer gecombineerd met hout. Waar een zwarte keuken een luxe gevoel uitstraalt, straalt hout warmte uit. Door deze twee kleuren te combineren in een keuken, wordt er een modern en gastvrij gevoel gecreëerd. Uiteraard zijn er talloze combinaties mogelijk en hangt het volledige ontwerp samen met uw persoonlijke smaak. Zo kunt u kiezen voor een keuken in zwartgelakt hout of juist voor een zwarte keuken met houtkleurige elementen. Bespreek alle mogelijkheden met onze keukenexperts!

Witte keuken met houten accenten

De tijdloze witte keuken is prachtig, mits je kiest voor de juiste accenten. Een volledig witte keuken kan namelijk kil en heel steriel overkomen. Door een witte keuken te combineren met houten accenten straalt de keuken gezelligheid en warmte uit, zónder dat de tijdloosheid verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast, een houten kookeiland of houten keukenblad.

Dichte keukenkasten

De trend van het minimalisme is ook in 2023 weer aanwezig. Daarom zijn de dichte keukenkasten terug van weggeweest. Doordat alle keukengerei achter deuren is opgeborgen, is er ruimte om de echte eyecathers in de spotlight te zetten. Heeft u een open kast? Plaats hier dan alleen items in die de aandacht verdienen.

Ook een keuken ontwerpen die voldoet aan de laatste keukentrends?

Wij begrijpen als geen ander waarom het belangrijk is om advies in te winnen en voldoende aandacht te besteden aan het ontwerpen van uw eigen unieke en stijlvolle keuken. Daarom komen wij graag bij u langs om de keukentrends en stijlen met u te bespreken en te combineren met de mogelijkheden voor uw nieuwe keuken.

U kunt contact met ons opnemen of een vrijblijvend adviesgesprek boeken. Hopelijk creëren wij binnenkort samen met u uw droomkeuken!


Bekijk ook alle keukentips!


Design keuken

Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad