Kookplaat met ingebouwde afzuiging


  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Kookplaat met ingebouwde afzuiging

Kookplaat met ingebouwde afzuiging: dé perfecte toevoeging voor elke keuken

De keuken is het hart van het huis: hier komen smaken, geuren en gezelligheid samen om heerlijke maaltijden te creëren onder het genot van goede gesprekken. Eén van de belangrijkste aspecten van elke keuken is de afzuiging. Je wilt namelijk niet dat je keuken blijft ruiken naar ingrediënten en de gerechten die klaargemaakt zijn. Traditioneel gezien worden afzuigkappen boven de kookplaat geplaatst, maar tegenwoordig bestaan er ook kookplaten met ingebouwde afzuiging. Benieuwd wat de voordelen zijn van een kookplaat met ingebouwde afzuiging? Lees dan snel verder!


Een kookplaat met afzuiging: de voordelen

Een kookplaat met ingebouwde afzuiging is niet alleen ruimtebesparend, maar heeft ook een strakke en stijlvolle uitstraling. In plaats van een aparte afzuigkap boven de kookplaat, zit de afzuiging namelijk geïntegreerd in de kookplaat. Hierdoor worden de dampen en geuren die tijdens het koken vrijkomen, direct afgezogen en krijgen zij veel minder de kans om zich te verspreiden in je keuken. Dit resulteert in een schonere en frissere keuken met een stijlvolle, ruimere uitstraling.

Een inductie kookplaat met afzuiging voor elke keuken

Koken op inductie wordt steeds populairder en steeds meer huizen zijn uitgerust met een inductiekookplaat. Inductie kookplaten genereren warmte door gebruik te maken van elektromagnetische energie in combinatie met pannen, waardoor er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van vlammen, de gehele kookplaat minder heet wordt dan andere soorten kookplaten én de kookplaat sneller afkoelt. Bovendien is koken op een inductiekookplaat de zuinigste manier van koken op elektriciteit.

Dit alles maakt koken op inductie niet alleen energiezuinig, maar ook veiliger. De combinatie van inductietechnologie met ingebouwde afzuiging maakt deze inductie kookplaten een ideale keuze voor moderne keukens, waar zowel stijl als functionaliteit belangrijk zijn.

Afzuiging in kookplaat, hoe werkt dat?

De afzuiging in een kookplaat met ingebouwde afzuiging werkt, net als een authentieke afzuiging, met behulp van geïntegreerde ventilatoren en filters. Alleen zijn deze ventilatoren en filters weggewerkt in de kookplaat. Hierdoor wordt de lucht niet omhoog afgezogen, maar verdwijnt deze direct in de afzuiging van de kookplaat. De dampen en geuren die tijdens het koken vrijkomen, worden direct door de ventilatoren en filters geabsorbeerd en weggezogen. Hierdoor zorgt een afzuiging in de kookplaat voor een efficiëntere verwijdering van kookdampen, vet en geuren, zodat je keuken ook tijdens het koken fris blijft ruiken!

Afzuigkap in kookplaat of boven de kookplaat?

Traditionele hangende afzuigkappen boven de kookplaat kunnen verschillende nadelen met zich meebrengen, zoals een beperkte afzuigcapaciteit, het in beslag nemen van kostbare opbergruimte en het in de weg zitten tijdens het koken. Bij een kookplaat met ingebouwde afzuiging hoef je je geen zorgen te maken over deze belemmeringen. De afzuiging is rechtstreeks in de kookplaat geïntegreerd, wat zorgt voor een gelijkmatige afzuiging over de gehele breedte van de kookplaat. Daarnaast gaat de afzuiging op in het design van je keuken en houd je veel ruimte over langs de muren en het plafond. Hierdoor creëer je meer opberg-, leef- en bewegingsruimte in de keuken!

Werkbladafzuiging: modern, stijlvol én functioneel!

Gaat je voorkeur uit naar meer kookpitten op je kookplaat, maar je wel genieten van de voordelen van een ingebouwde afzuiging? Kies dan voor een werkbladafzuiging. Hierbij wordt de afzuiging rechtstreeks in het werkblad geplaatst, direct naast de kookplaat. Ongeacht hoeveel pitten je wilt of wat voor keukenstijl je hebt, de mogelijkheden voor werkbladafzuiging zijn enorm. Deze ingebouwde afzuiging neemt amper ruimte in beslag en heeft een hele stijlvolle uitstraling. Doordat de afzuiging direct naast de kookplaat geplaatst wordt, profiteer je van een effectieve ventilatie waarbij de dampen en geuren meteen afgezogen worden.

Benieuwd hoe een kookplaat met geïntegreerde afzuiging een upgrade kan verzorgen voor jouw keuken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak! Wij komen graag bij u langs op locatie om alle opties met u te bespreken.


Bekijk ook alle keukentips!


Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Kleine keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad