Koper

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad
  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Koper

Koper is een metaalsoort met een zachte structuur, waardoor het materiaal makkelijk te bewerken is. Deze bewerkbaarheid zorgt ervoor dat koper ideaal om toe te passen in een keuken. Door koperen accessoires of elementen toe te voegen aan uw keuken, kunt u uw keuken uniek maken. Denk hierbij aan koperen accessoires, maar ook aan volledige koperen keukens. Koper geeft de keuken een luxueuze uitstraling en is een echte eyecatcher. De metaalsoort is onder te verdelen in veel verschillende koperlegeringen, zoals brons, messing, rood goud, goudbrons, rosé goud en geel goud. Hierdoor is er altijd een kopersoort die bij uw keuken past!

Kopererts afkomstig van het bovenste schiereiland van Michigan

Koper in de keuken

Koper zorgt niet alleen voor een warme, maar ook voor een stoere uitstraling. Doordat koper goed te combineren is met alle keukenstijlen, is het een perfect materiaal voor verschillende keukenaccessoires zoals kranen, spoelbakken of handgrepen. De laatste jaren maakt koper dan ook een comeback als onderdeel in de keuken. In menig woonblad wordt koper onder andere gecombineerd met mat zwarte elementen en witte aanrechtbladen. Doordat koper warmte uitstraalt, gaat het goed samen met materialen zoals hout, composiet en marmer.

Koperen wasbak en koperen keukenkraan

Zoals hierboven benoemt, heeft koper een antibacteriële werking en is het materiaal zowel vocht- als hittebestendig. Dit maakt koper een ideaal materiaal voor een wasbak. Doordat koper uitstekend warmtegeleidend is, kunt u hete pannen gewoon in de spoelbak zetten zonder dat het koper beschadigt. Door deze goede eigenschappen, is koper ook een ideaal materiaal voor de keukenkraan. Een koperen kraan is goed bestand tegen schimmels en slijtage, waardoor de kraan langer meegaat. Doordat koper een materiaal is dat goed gecombineerd en volledig naar eigen smaak gebruikt kan worden, kunt u met koperen elementen uw keuken dus écht uniek maken!

Unieke zwarte keuken met koper ontwerpen?

Bent u benieuwd hoe u koper kunt gebruiken in uw keuken? Of heeft u hier al ideeën over, bijvoorbeeld een unieke zwarte keuken met koperen elementen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Onze keukenexperts helpen u graag verder!

Bekijk ook alle andere materialen!

Een espressoglas, waterglas en melkkannetje op een zwartkleurig marmeren aanrechtblad

Keramiek

Fenix

Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Glas

Koper

Wij hebben nog geen keukens met dit materiaal