Spaanse patatas bravas

55 minuten
4 personen

Geniet van Spaanse patatas bravas


  1. Onze recepten
  2. Spaanse patatas bravas

Patatas bravas van zoete aardappel met mayonaise van saffraan en knoflook.

55 minuten
4 personen

Ingrediënten


Voor de patatas bravas

  • 1 kilo zoete aardappel
  • ca 300 gr gerookte spekplakken, lang gesneden
  • Peterselie
  • Bieslook

Voor de mayonaise

  • 3 eierdooiers
  • 2 tenen verse knoflook
  • Paar draadjes saffraan
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 dl zonnebloem olie
  • Snuf zout

Bereidingswijze


1
Was de zoete aardappelen in de schil
2
Snijd de aardappelen in de lengte in 4 parten. Is de aardappel behoorlijk fors snij deze dan in 6 parten
3
Omwikkel de aardappelparten met het spek
4
Verwarm de combi-stoomoven voor op stand: 170 C° stand 2 vocht
5
Verdeel de aardappelparten over een bakblik en zet deze in het midden van de oven
6
Gaar de zoete aardappelen gedurende 25 tot 30 minuten op 170 C° stand 2 vocht
7
Maak ondertussen de saus, hiervoor wel je de saffraan minimaal 10 minuten in het citroensap
8
Stop vervolgens in een hoge maatbeker de eidooiers, de mosterd, de teentjes knoflook en het zout
9
Pureer deze even kort met een staafmixer. Voeg hierna het citroensap met saffraan toe
10
Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en voeg nu de olie toe. Zet de staafmixer aan en trek deze langzaam omhoog. Ga enkele keren op en neer zodat er een dikke lobbige mayonaise ontstaat
11
Wanneer de aardappelen klaar zijn met de eerste bereiding haal je deze uit de oven. Verwarm nu de oven voor op stand: vlakgrill met ventilator 210 C°
12
Wanneer de oven weer op temperatuur is zet je het bakblik terug in de oven
13
Gaar gedurende 5 tot 7 minuten zodat het spek bruin en krokant wordt
14
Draai de zoete aardappelen om in het bakblik en gaar deze kant nog 5 tot 7 minuten zodat ook deze kant van het spek lekker bruin en krokant wordt
15
Serveer in een grote schaal samen met de mayonaise en garneer af met de peterselie en de bieslook
Copyrights: AEG
Mossel op een witte achtergrond

De Spaanse keuken


Dé Spaanse gastronomie bestaat niet, die is eerder een kleurrijke smeltkroes van streekkeukens. Uit een combinatie van gerechten uit Catalonië, Galicië en Baskenland
zijn in de loop van de tijd tapas, tortilla’s en patatas bravas ontstaan. Die hebben zich over het hele land verspreid. Het dichtst in de buurt van een nationaal gerecht komt de paella, geboren in Valencia. Een rijststoofpot met vis-en schaaldieren, snijbonen, saffraan, een tomatenbasis, stukjes kip en konijn en witte bonen. Als je het nuttigt, doe dat dan ook in de Spaanse stijl. Op zondag met familie en vrienden, in de koelte van de late avond en met een goed glas wijn erbij. Delicioso

Bezoek ook andere keukens van de wereld!


Argentijnse tournedos

Argentijnse Tournedos

Vis rouleau met asperge en roomsaus

Franse vis rouleau

King crab, aardappelpannenkoek en schuim van venkel

Scandinavische king crab

Lam met kruidige couscous op een wit vierkant bord

Israëlische lam met kruidige couscous

Op zoek naar andere keukeninspiratie?


Greeploze hoekkeuken

Hoekkeuken met koffiehoek

Woonkeuken in Scandinavische stijl

Woonkeuken in Urban chique stijl