Thaise noedelsoep
45 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 1 blokje visbouillon
- 2 rode chilipepers, in dunne repen
- 10 cm verse gemberwortel, in heel dunne plakjes
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 1 bosje koriander, blaadjes geplukt en stelen fijngesneden
- 400 ml romige kokosmelk
- 2 eieren
- 200 g rauwe garnalen, gepeld (liefst nog wel met staart)
- 150 g sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
- vissaus naar smaak
- 250 g rijstnoedels
- 100 g taugé
- 3 limoenen
Bereidingswijze
1
Doe het bouillonblokje met de helft van de pepers, gember, citroengras en koriandersteeltjes in een grote pan, schenk er 800 ml kokend water en de kokosmelk bij. Draai het vuur laag en laat 10 min. trekken.
2
Kook intussen de eieren 6 min. in kokend water gaar. Spoel koud af en pel ze.
3
Rasp de schil van 2 limoenen en pers ze uit. Snijd de andere limoen in partjes.
4
Doe de garnalen in de bouillonen kook ze in in 4-6 min. net gaar. Voeg de sugarsnaps de laatste 2-3 min. toe.
5
Neem het citroengras uit de bouillon. Breng op smaak met limoensap en -rasp, vissaus, zout en peper.
6
Doe intussen de noedels in een pan met kokend water. Laat van het vuur af 2-3 min, wellen.
7
Snijd de eieren doormidden. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep de soep erover. Leg er de eieren in en versier met de taugé, de rest van de peper en de rest van de koriander. Geef er de limoenpartjes bij.
Copyrights: Quooker

De Thaise keuken
Smaken verschillen en dat is zeker waar in de Thaise keuken. Pittig, zuur, zoet, zout; de Thai proberen ze te combineren in één maaltijd, soms zelfs in één gerecht. Een culinaire achtbaan met als basis de geurige, semidroge en langkorrelige jasmijnrijst (in Nederland pandarijst) en de uitbundige kruidenmengsels. Eén Thaise gewoonte heeft het niet gered in de moderne tijd. Voor ons westerlingen misschien maar beter ook. Tot voor kort aten de Thai hun kommetjes rijst met hun handen.