Enkele jaren geleden verhuisden Ewout en Franciska Verschoor naar een nieuwe woning in Ridderkerk. Negen maanden lang werd er grondig verbouwd. Franciska Verschoor: “Alleen de muren en het dak waren nog intact, verder werd alles aangepakt.” Inclusief de keuken, die op een heel andere plaats opgebouwd moest worden. De familie bezocht enkele keukenzaken, maar wilde graag kennismaken met de werkwijze van HomeKeukens. Het resultaat? Franciska: “Een prachtige, moderne keuken, helemaal aangepast op onze wensen en de rest van het huis.”

Een grote leefkeuken creëren, dat was het uitgangspunt van de familie Verschoor bij de keuze voor een nieuwe keuken. Om deze wens te realiseren, bezochten ze diverse keukenshowrooms, maar de exclusieve match werd niet gevonden. “We hadden wel van HomeKeukens gehoord en wilden eigenlijk weleens kennismaken met hun manier van werken,” vertelt Franciska. Al snel volgde een verkoopadviesgesprek. “We vonden het een heel ontspannen manier, zo zonder drukte van een showroom. Omdat we nog aan het verbouwen waren, kwam de verkoper naar ons oude huis. We zijn toen samen, en een paar weken later nog een paar keer, naar de bouw gereden om te kijken wat mogelijk was.”

Alles uit handen nemen

De leefkeuken kwam er. Evenals bijpassend meubilair, een natuurstenen vloer en het tegelwerk voor het toilet en de badkamer. Ewout: “Tijdens het gesprek bleek dat de verkoper veel breder meedacht dan alleen ‘de keuken’ en dat hij zich, ondanks zijn eigen voorkeuren, heel goed kon verplaatsen in onze wensen. We wilden namelijk een lange tafel met hetzelfde blad als op de keuken. Ook dat kon HomeKeukens voor ons regelen. Toen we later op zoek gingen naar een natuurstenen vloer voor in de keuken, hebben we gevraagd of de verkoper mee wilde. Om te kijken wat het beste zou passen qua tegelwerk, ook voor in de badkamer en het toilet.” Maar dat gaat toch veel verder dan alleen een keuken uitzoeken? “Precies, en dat was juist zo bijzonder,” licht Franciska toe. “Het is heel fijn dat je niet alleen het werk in de keuken uit handen kunt geven, maar ook alles wat er verder nog bij een bouw komt kijken. Als je dan terug kunt vallen op één partij die verstand heeft van allerhande materialen, geeft dat een vertrouwd gevoel.”

Advies

Franciska raadt de samenwerking met HomeKeukens anderen graag aan. “Kennissen hebben na ons verhaal ook een afspraak gemaakt bij HomeKeukens en zijn ook geslaagd. Het is leuk om te zien dat het zo werkt. Ja, ik snap wel dat sommige mense