Hij is jong, nauwkeurig en gedreven. Sinds enkele jaren maakt Carlo Vos deel uit van het eigen monteursteam van HomeKeukens. Door jarenlange ervaring in maatwerk interieur en keukenbouw kent hij de keukenwereld inmiddels van binnenuit. En dat komt nog altijd goed van pas. Want is er timmerwerk aan de orde? Dan neemt HomeKeukens dat – net als onder andere stuc-, leiding- of sloopwerk – óók voor de klant uit handen. En zo komt u vanzelf met Carlo in aanraking. “De afwisseling in mijn werk maakt het elke dag weer boeiend.”  

Als monteur heeft Carlo dagelijks te maken met ‘blije mensen’, zo vertelt hij. “Vooral vrouwen zijn altijd erg enthousiast als er een nieuwe keuken gemonteerd wordt. Dat is altijd mooi om te zien. Sommigen zouden er het liefste op een stoel bij gaan zitten, om te zien of het al klaar is,” lacht hij. Carlo maakt er maar een grapje van, maar dit werk komt uiterst precies en een keuken is pas klaar als hij écht helemaal perfect geplaatst is. “Voordat ik naar een klant ga, neem ik de order daarom goed door. Daar hebben we een speciale app voor. Soms heeft de orderverwerker daar wat opmerkingen in genoteerd, waar ik in het bijzonder goed op moet letten.” Afhankelijk van het type en de grootte van de keuken is Carlo dan gemiddeld zo’n twee dagen bij klanten aan het monteren.

Alles in eigen beheer

Na de montage loopt hij de opleverlijst langs. “Als er servicepunten gesignaleerd worden, maak ik daar een foto van, die wordt vervolgens in de app gezet en zo kan de orderverwerker direct zien wat er opnieuw besteld of geleverd moet worden.” Efficiënt noemt hij dat, en daar kan hij gepast trots over vertellen. “Want niet alleen het monteren, maar ook de serviceklussen proberen we zo veel mogelijk met ons eigen team te doen. Dan houd je al het werk zo veel mogelijk in eigen hand. Dat doen we trouwens ook met het transport van de keukens.” Daarvoor heeft HomeKeukens namelijk een eigen transportservice. “Het is gewoon fijn om alles in eigen hand te houden, dan kun je ook snel schakelen.”

Contact

Naast de technische kant vindt Carlo het contact met klanten erg leuk aan zijn werk. “Je hebt telkens weer te maken met andere keukens, uitdagingen en mensen. Dat maakt het heel afwisselend. De ene keer sta je in een leeg nieuwbouwhuis en een andere keer ben je aan het werk in een gezin met negen kinderen.” Lachend: “En dan staat er één met een knuffel in zijn hand naar je te kijken en wil de ander per se dat je zijn konijnen komt bekijken. Die afwisseling in verschillende thuissituaties maakt mijn werk elke dag weer boeiend!”