Bart en Jeanet van der Veer betrokken in 1979 een onbewoonbaar verklaard huis in Dubbeldam, wat eigendom was van vader Van der Veer. Ze maakten het bewoonbaar en in 2013 werd het hun eigendom. Bart en Jeanet knapten het op in authentieke, oude stijl. Alleen van de buitenkant al een plaatje. En binnen? Daar was ruimte voor een echt klassieke, landelijke keuken. “Met een Falcon fornuis,” vertelt Jeanet, “dat wilde ik zo graag!” HomeKeukens kwam langs en binnen no time was Jeanets droomkeuken geregeld. 

Van HomeKeukens hadden Bart en Jeanet nog nooit gehoord toen ze op zoek gingen naar de keuken voor hun – nieuw aangebouwde – keukenruimte. Het was uiteindelijk de aannemer die hen attendeerde op HomeKeukens. “Dat leek ons wel wat. We belden voor een afspraak en op een vrijdagochtend kwam de adviseur langs met een bus vol stalen en materialen.” Jeanet wist precies wat ze wilde. “Bij dit huis hoort een klassieke keuken, met ouderwetse details. Ik wilde daarom heel graag een Falcon fornuis, dat stond vast, de rest moest er nog omheen bedacht worden.”

In stijl

Het samenstellen van de keuken viel Jeanet “reuze mee.” Ze vertelt: “Na een half uur was het geregeld. We zochten een frontje uit, de greepjes en zo’n prachtige, ouderwetse kraan. De verkoopadviseur liet ons alle keuzes en gaf vooral advies in de kleur, opstelling en mogelijkheden voor werkbladen. We dachten namelijk dat een granieten blad, wat ik prachtig vind, veel te duur zou zijn. Maar toen hij de opties liet zien, bleek het toch te kunnen. Zelfs met een verzonken, granieten wasbak erin. Ik was er weg van! Dat maakt het toch helemaal af?” Uit alles blijkt dat Jeanet erg in haar nopjes is met de uitgekozen keuken.

In één moeite door

Bart en Jeanet kozen ervoor om de keuken zo ruimtelijk mogelijk te houden, maar wilden wel – zo bedachten ze later – nog een ouderwetse schouw en wandplank aan de muur. “Die wensen hebben we doorgegeven aan HomeKeukens. Ze maakten er tekeningen van en vroegen prijzen op en hebben alles uiteindelijk voor ons besteld. Dat was heel fijn,” vertelt Jeanet. Hetzelfde geldt voor de oudhollandse witjes. “De adviseur kwam langs met allerlei soorten en bestelde voor ons de goede kleur en maat, dat ging allemaal in één moeite door. Het voelt heel prettig om al die materialen in je huis te hebben. Dan zie je de kleuren goed bij de muren en meubels en ook of het echt past bij de stijl van het huis. De greepjes van de keuken bleken bijvoorbeeld ook heel mooi te passen bij het badmeubel, dus hebben we ze daar ook voor laten bestellen.”

Zo ouders, zo zoon

Naar een showroom zouden Bart en Jeanet niet meer gaan. “Dit was veel makkelijker en sneller. Het geeft ook een veel beter beeld. In een showroom zie je namelijk zo veel, daar wist ik opeens niet zo zeker meer wat ik wilde.” Ze begint te lachen. “En weet je wat zo grappig is? Toen ik later het tijdschrift Wonen Landelijke Stijl las, kwam ik een plaatje tegen van bijna exact dezelfde keuken. Dan zie je maar dat het toch allemaal echt bij elkaar past en je op je eigen gevoel af moet gaan.”
Inmiddels heeft het stel al weer een tijd plezier van de nieuwe keuken. En dat valt anderen ook op. Jeanet: “Ja, want onze jongste zoon gaat binnenkort verhuizen en hij heeft óók een afspraak gemaakt bij HomeKeukens! Blijkbaar hebben we zo toch al wat mensen enthousiast gemaakt. Dat is toch leuk om te zien?”

Foto’s bij dit interview