Thuis in Frankrijk

60 minuten

|

4 personen

Ingrediënten


  • 400 gr filet van heek, roodbaars, zeebaars, schelvis of kabeljauw zonder huid en graat
  • 250 gr spinazie
  • 1 fijngesneden bosui
  • 100 gr Roomkaas
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Groene asperges
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 50 gr kappertjes
  • 200 gr crème fraîche
  • 250 ml room

Bereidingswijze


  1. Zet de dichte stoomschaal onder in de oven op inschuifniveau 1, verwarm de combi-stoomoven voor op stand: stoom 100°C
  2. Snijd de helft van de visfilets in de lengte door om dunne lange plakken te krijgen
  3. Stoom de spinazie in 8 minuten gaar en zacht
  4. Leg op het aanrecht twee stukken lange stukken plasticfolie die aan elkaar vastzitten. Leg de visfilets naast elkaar om een rechthoek te creëren en laat ze iets overlappen.
  5. Splits het ei (we gebruiken enkel het eiwit). Smeer de onderste strook van de vis in met het eiwit, hierdoor blijft de vis beter plakken na het oprollen. Breng op smaak met peper en zout
  6. Draai de rest van de vis glad met een staafmixer of keukenmachine, voeg de roomkaas en de rest van het eiwit toe
  7. Meng hier de spinazie en fijngesneden bosui door en leg dit in een strook in het midden van de visfilets
  8. Rol de vis in het plasticfolie strak op, als een snoepje, tot een gelijkmatige rol en knoop 1 uiteinde vast
  9. Druk aan de andere kant het lucht eruit en knoop ook daar het plasticfolie vast
  10. Stoom in de tussentijd de groene asperges in 8 tot 10 minuten
  11. Stoom de vis rouleau daarna voor 15 tot 20 minuten egaal gaar op 80°C stoom.
  12. Maak ondertussen de saus. Snipper het sjalotje en fruit dit vervolgens samen met de kappertjes licht aan in wat olie. Voeg de room en crème fraîche toe en breng 1 keer aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Verwijder voorzichtig het plasticfolie van de vis rouleau en snij deze in gelijke stukjes
  14. Serveer met de asperges en overgiet met de saus
Copyright ATAG

Thuis in Frankrijk


Ontbijten met een croissantje, een kaasplankje als nagerecht, een belegd stokbroodje als tussendoortje. Geen enkele keuken is in Nederland zo synoniem geworden aan alledaags genieten als de Franse cuisine. We zijn allemaal schatplichtig aan wereldberoemde chefs als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse. Niet voor niets is de klassieke Franse gastronomie in 2010 op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatst. Restaurant is een Frans woord, net als aperitief, bistro en dessert. Onze hele culinaire traditie is doorspekt met de Franse stijl, als de stukken vers gevangen vis in een bouillabaisse. De Fransen hebben ons geleerd wat lekker is.

Bezoek ook andere keukens van de wereld!


Keukens van de Wereld


Proef en ontdek de Keukens van de Wereld.

Heeft u dit recept gemaakt?


Wij horen graag hoe dit recept heeft gesmaakt! Geef hieronder uw review van dit recept. Bekijk ook onze andere recepten!

Geef een reactie

Titel Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Op zoek naar andere keukeninspiratie?


Witte keuken met komgreep

Zwarte keuken met wit werkblad

Moderne houtlook keuken

Witte landelijke keuken