Thuis in Japan

45 minuten

|

4 personen

Geniet van Japanse tonijn tataki


  1. Keukens van de Wereld
  2. Thuis in Japan

Geniet van een heerlijke tonijn tataki met komkommer-zeewier-salade.

Ingrediënten


  • Schaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Klein schaaltje
  • Fijne rasp
  • Bakkwast
  • Oven met magnetronfunctie
  • Magnetronbestendige ovenschaal
  • 800 g tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
  • 2 komkommers
  • 20 g eetbaar zeewier
  • 2 tl zout (verdeeld)
  • 60 ml rijstazijn
  • 25 g honing
  • 3½ el sojasaus (verdeeld)
  • 3 tl sesamzaadjes (verdeeld)
  • 40 g gember
  • 3 lenteuitjes
  • 75 ml citroensap
  • 75 ml mirin
  • 75 ml geroosterde-sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze


  1. Om de salade te bereiden, snijd je de komkommers in dunne plakjes en doe je ze in een kom. Roer er wat zout door en het eetbare zeewier.
  2. Voeg de rijstazijn, honing, wat sojasaus en een derde van de sesamzaadjes toe aan het komkommer-zeewier-mengsel. Laat het 20 min staan.
  3. Schil en rasp intussen de gember en snijd de bosuitjes voor de tataki-saus. Vermeng deze met het citroensap, de mirin, geroosterde-sesamolie, overige sojasaus en de rest van de sesamzaadjes. Zet opzij.
  4. Bestrijk de tonijnfilet met zonnebloemolie en bestrooi met wat zout. Leg de filet in de ovenschaal en gril in de
    oven met magnetronfunctie
    voor 5 minuten op 220 °C, 180W, keer de filet en gril voor nog eens 3 minuten.
  5. Snijd de tonijn in plakken van circa een 0,5 cm dik. Serveer met de tataki-saus en de komkommer-zeewiersalade. Geniet!
Copyright AEG

Thuis in Japan


Wie Japans wil koken, haalt zich iets op de hals. In het land van de rijzende zon wordt koken bijna gezien als kunstvorm. Niet dat de gerechten heel complex zijn. Integendeel, eenvoud en puurheid vormen de rode draad in de Japanse keuken. Meer doen met minder is een talent op zich. ‘In de beperking toont zich de meester’ (Goethe). In de handen van de Japanse chefs worden rijst, rauwe vis, zeewier en verse seizoensgroenten verfijnde smaakcreaties waar je niet met een vork in prikt, maar eerbiedig met eetstokjes naar je mond brengt. Is het gezond? Wat heet! Niet voor niets is Japan het land met de hoogste levensverwachting ter wereld.

Bezoek ook andere keukens van de wereld!


Keukens van de Wereld


Proef en ontdek de Keukens van de Wereld.

Heeft u dit recept gemaakt?


Wij horen graag hoe dit recept heeft gesmaakt! Geef hieronder uw review van dit recept. Bekijk ook onze andere recepten!

Geef een reactie

Titel Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Op zoek naar andere keukeninspiratie?


Witte keuken met komgreep

Zwarte keuken met wit werkblad

Moderne houtlook keuken

Witte landelijke keuken