Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging
Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Jaren geleden zagen we in vrijwel iedere keuken een inductiekookplaat met een afzuigkap gemonteerd. Dit staat uiteraard ook mooi, maar de laatste tijd zien we bij HomeKeukens steeds vaker inductiekookplaten met de afzuiging geïntegreerd voorbij komen.

Interessant! Wat is het verschil?
Bij een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging hangt de afzuiging niet bóven de kookplaat, maar ín de kookplaat. Daarnaast worden er in de kookplaat vetfilters gemonteerd en daaronder een ventilator. Dit zorgt ervoor dat het lucht wordt weggezogen. De filters kunnen makkelijk bereikt worden aangezien deze in de kookplaat zijn gemonteerd.

Klinkt goed! Wat zijn de voordelen precies?
Die zijn er genoeg! Er hoeft bijvoorbeeld geen afzuigkap boven de kookplaat gemonteerd te worden. Dit geeft een ruimtelijk beeld in de keuken en ziet er chique uit. Het motorblok van de afzuiging zit namelijk onder de kookplaat waardoor de lucht naar onder wordt afgezogen. Daarnaast is een afvoerbuis niet nodig. Het harde lawaai van een afzuigkap boven uw hoofd kan vervelend zijn. Met een inductiekookplaat met afzuiging is dit niet meer het geval, hoewel er altijd wel geluid te horen is. Het is ook efficiënter: er kan gerichter worden afgezogen en de afzuiging vindt op een kortere afstand plaats.

Voor meer informatie en een sfeerimpressie kunt u het volgende filmpje van het merk Bora bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=rZgjPFIz1xc

Bent u enthousiast geworden over een kookplaat met afzuiging? Neem contact met ons op en wie weet monteren wij binnenkort bij u een inductiekookplaat met afzuiging: info@homekeukens.nl

Gerelateerde berichten