Hout


  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Hout

Hout: iedereen kent dit materiaal wat voor vele doeleinden gebruikt wordt. Hout is één van de meest gebruikte bouwmaterialen ter wereld en dat is niet voor niets zo. Hout is namelijk zeer milieubewust, mega sterk, goed isolerend én zorgt voor een goede akoestiek. Maar hoe kan hout nu het beste gebruikt worden in keukens en wat zijn eigenlijk de voordelen van hout specifiek voor keukens? Wij vertellen u er alles over!


Houten keuken: sfeervol en authentiek

Stijlvol, tijdloos, authentiek en enorm sfeervol, dat zijn de kernwoorden van een houten keuken. Ongeacht wat uw woonstijl is, een houten keuken kan met werkelijk elke stijl gecombineerd worden. De natuurlijk uitstraling van hout brengt ook nog eens veel rust met zich mee.

Zou u graag een houten keuken willen, maar u liever niet druk hoeven te maken over het onderhoud? Dan kunt u altijd kiezen voor een houtlook keuken. Deze keukens zijn niet van echt hout gemaakt, maar hebben wel de uitstraling van een houten keuken. En bovendien zijn keukens met houtlook eenvoudig schoon te maken!

Een houten keukenblad

Wilt u graag houten elementen terug laten komen in uw keuken, maar bent u geen fan van volledig houten keukens? Dan kunt u ook kiezen voor een houten keukenblad of een houtlook keukenblad in combinatie met een andere kleur en materiaal keukenkastjes. De keuze tussen de verschillende kleuren en soorten hout is eindeloos, waardoor er altijd een perfecte houtsoort is voor de stijl keuken die u voor ogen heeft.

Het is belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het feit dat er gebruik gemaakt wordt van hardhout, zodat de conditie van het keukenblad optimaal behouden blijft. Doordat het keukenblad geïmpregneerd wordt, zal het hout beter bestand zijn tegen vuil, vocht en andere beschadigingen.

Zwarte keuken met houten blad

Hout kan perfect gecombineerd worden met de kleur zwart, ongeacht welke houtsoort uw voorkeur heeft. Zo kunt u kiezen voor een zwarte keuken met een houten werkblad of juist voor een houten keuken met een zwart werkblad en zwarte handgrepen. Door hout met zwart te combineren, ontstaat er een keuken met een gezellig, elegant en stoer aangezicht. Dit komt omdat het ‘harde’ van de kleur zwart gemengd wordt met het ‘zachte’ van hout, wat resulteert in een rustige keuken met luxe uitstraling.

Uiteraard kan hout ook goed gecombineerd worden met andere kleuren, zoals wit en grijs. Door lichte kleuren te combineren met hout, krijgt uw keuken meer een Scandinavische stijl.

Eikenhouten keuken, steigerhouten keuken of notenhouten keuken?

Na de keuze voor een houten keuken, komt misschien wel de moeilijkste keuze: welke houtsoort past het best bij uw keuken?

De meest voorkomende houtsoorten voor keukens zijn eikenhout, steigerhout, notenhout en beukenhout. Eikenhout is over het algemeen één van de meest populaire houtsoorten, ongeacht wat het doel is om eikenhout voor te gebruiken. Dit komt omdat eikenhout hard, sterk en bovendien gemakkelijk te behandelen is. Bovendien heeft eikenhout een lichte kleur, wat zorgt voor een open, rustige en natuurlijke uitstraling.

Een steigerhouten keuken blijft sinds de opkomst van steigerhout populair. Dit soort hout heeft een robuuste, stoere uitstraling en is in vele verschillende vormen verkrijgbaar. Door de stoerdere en ruwere uitstraling, passen steigerhouten keukens zeer goed bij moderne en industriële woonstijlen. Om zo lang mogelijk van uw steigerhouten keuken te kunnen genieten, bieden wij fronten met ruwe planken aan. Deze fronten zijn bijna niet te onderscheiden van echt steigerhout, maar hebben een langere levensduur én zijn gemakkelijker te onderhouden.

Notenhout is een houtsoort met een over het algemeen donkerdere kleur, wat zorgt voor een warme uitstraling. Notenhout heeft een zachte look en een lange levensduur. Notenhout kan zeer goed gecombineerd worden met donkere accenten, waardoor er één geheel ontstaat met een elegante uitstraling.

Beukenhout is een houtsoort met een bijzondere uitstraling: de licht geel-rode kleur in combinatie met de unieke, duidelijk zichtbare aderstructuur zorgt ervoor dat elke keuken uniek is. Deze zeer sterke houtsoort heeft een heel natuurlijke uitstraling en is daardoor niet alleen goed te combineren met verschillende kleuren, maar ook met andere houtsoorten.

Benieuwd welke houtsoort het beste past bij uw woonstijl en keuken? Plan gerust een afspraak in, onze adviseurs geven u graag een eerlijk en persoonlijk advies!

Op zoek naar een stoere houten keuken?

Benieuwd naar de opties van hout in uw keuken? Of ziet u uw droomkeuken al voor u en wilt u graag ons advies hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze keukenexperts komen graag langs om uw wensen te bespreken, alle mogelijke opties met u door te nemen en u te voorzien van een realistisch advies.

Hout

Hout

Vooraanzicht moderne houtlook keuken met zwart aanrechtblad en strakke belijning door de greeploze keukenkastjes

Moderne houtlook keuken

Houtlook keuken met standbouw

Houtlook keuken met standbouw

Vooraanzicht keuken met houten fronten, ovale deurknoppen en gevlamd granieten blad

Rustieke keuken met houten fronten

Bekijk ook alle andere materialen!


Fenix

Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Glas