Keukenindelingen

Vooraanzicht witte hoekkeuken in landelijke stijl met composiet marmerlook werkblad

  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Keukenindelingen

Alle keukenindelingen op een rijtje

De ideale keukenindeling is voor iedereen anders en hangt samen met uw wensen, woonstijl en de beschikbare ruimte. Het indelen en inrichten van een keuken kan ook wel vergeleken worden met een puzzel: geen enkele ruimte heeft dezelfde indeling en alle keukenapparatuur verdient een passend plekje. Benieuwd welke keukenindelingen er zijn en wat wellicht voor u de handigste keukenindeling is? Lees dan snel verder!

Vooraanzicht landelijke keuken met Neff apparatuur, donkere houtlook kastjes en houten accenten

Een hoekkeuken

De hoekkeuken, ook wel L-vormige keuken genoemd, is niks anders dan een keuken die bestaat uit twee zijdes die verbonden zijn door een hoek. Deze vorm kan uitgevoerd worden in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Er zijn diverse mogelijkheden om de hoek efficiënt te benutten, denk bijvoorbeeld aan een draaicarrousel. Het maakt niet uit of u over een kleine ruimte of grote ruimte beschikt, want een hoekkeuken is altijd mogelijk.

Keuken met kookeiland

Een kookeiland wordt steeds populairder en dat is volgens ons zeker niet gek. Naast het feit dat een kookeiland extra ruimte biedt, creëert dit element ook veel meer sfeer in de keuken. Het kookeiland straalt luxe uit, maar maakt het door de functionele opstelling ook mogelijk dat u in contact kunt blijven met uw gezin en gasten. Een kookeiland kan op verschillende manieren worden benut. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het eiland te gebruiken om aan te koken, aan te eten of als bar waar uw gasten aan kunnen zitten.

Een kleine keuken

Maakt u zich zorgen dat de ruimte waar u over beschikt niet groot genoeg is als keuken en dat u daardoor niet al uw spullen kwijt kunt? Geen zorgen, onze experts weten alles over het effectief benutten van de beschikbare ruimte. Er zijn talloze manieren om een kleine keuken stijlvol, handig en functioneel in te richten. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van de keuken, de ruimte boven het aanrecht en de indeling van de keukenkasten. Het is vooral belangrijk om de ruimte handig te gebruiken en daarbij is creativiteit zeker een vereiste.

Open keuken

Door de rest van uw woning en uw keuken samen te trekken, creëert u een hele open ruimte. De keuken is te allen tijde toegankelijk en u kunt gemakkelijk contact houden met uw vrienden en familie in de woonkamer. Doordat een open keuken, zoals de naam al zegt, open is, is het belangrijk om uw keuken opgeruimd te houden. Houd dus tijdens het ontwerpen van uw keuken rekening met voldoende opbergruimte.

Een U keuken

Een U-keuken is een keukenindeling met een U-vormige opstelling. Deze indeling biedt veel werkruimte en opslagmogelijkheden, waardoor de indeling ideaal is voor liefhebbers van koken. Of u nu een meester-kok bent of gewoon graag in een goed georganiseerde keuken werkt, de U-keuken zorgt voor efficiëntie en maakt het gemakkelijk om al uw keukenbenodigdheden binnen handbereik te hebben.

De L keuken

Naast de U-vorm, is een andere populaire indeling de L-keuken. Een L-keuken heeft een hoekige L-vormige opstelling en is een uitstekende keuze voor ruimtebesparende keukenontwerpen. Deze indeling is populair vanwege de efficiënte werkruimte en de mogelijkheid om de keuken aan te passen aan verschillende ruimtes. Het L-vormige ontwerp maximaliseert de beschikbare ruimte en biedt veel flexibiliteit bij het inrichten van je keuken.

Een rechte keuken

Een rechte keuken, ook wel bekend als een lineaire keuken, heeft een eenvoudige, rechte opstelling. Deze indeling is ideaal voor kleine ruimtes en zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling. Het minimalistische ontwerp van de rechte keuken biedt een opgeruimde en overzichtelijke keukenomgeving. Deze indeling is praktisch en functioneel, en het is perfect voor huizen met beperkte ruimte.

Maak nu een afspraak!

Weet u al precies hoe uw keuken eruit moet komen te zien of zou liever nog alle opties bespreken met een expert? Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in! Onze experts komen graag bij u langs om al uw wensen te inventariseren en samen met u uw droomkeuken te ontwerpen.


Bekijk ook alle keukentips!


Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Kleine keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad