Kookeiland


  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Kookeiland

Keukeneiland

Eén van de meest populaire keukenopstellingen is een keuken met keukeneiland, ook wel kookeiland genoemd. Deze populaire keukenopstelling biedt extra werk- en opbergruimte, doordat het keukenblok zich in een vrije ruimte bevindt waar omheen gelopen kan worden. Naast de praktische voordelen, is een keuken met een kookeiland door haar stijlvolle uitstraling dé eyecatcher in elk huis. Een kookeiland zorgt voor een gezellige sfeer en zal door de uitstraling uw favoriete plek zijn.


Het voordeel van een keuken met eiland

Een keuken met eiland steelt niet alleen de show in uw interieur, maar biedt ook vele voordelen. Het is de ultieme plek om te koken, te ontbijten en gezellig bij te kletsen met uw gezin of visite. Een keukeneiland zorgt voor extra werkruimte, opbergruimte en zitplekken. Doordat een keuken met eiland een open uitstraling heeft, ontstaat er een gezellige woonkeuken. Plaats barkrukken aan het keukeneiland en uw visite wordt niet van u gescheiden als u het diner staat te bereiden. Daarnaast biedt de extra werkruimte ook de mogelijkheid om gezamenlijk te koken en keukenapparatuur gemakkelijk op te kunnen bergen.

Afhankelijk van uw wensen, kunt u het keukeneiland ook écht omtoveren tot een kookeiland. De kookplaat wordt dan op het eiland gemonteerd, precies op zo’n manier dat u genoeg ruimte heeft om de gerechten ook op het eiland voor te kunnen bereiden. Heeft u ruimte voor een groot keukeneiland? Dan kunt u zelfs het spoelgedeelte op het eiland kwijt! Wilt u toch liever koken op het aanrechtblok en het eiland echt gebruiken voor de voorbereidingen van uw gerechten? Dan is het ook mogelijk om uw keukeneiland te gebruiken als snij- en spoeleiland.

Keukeneiland op maat

Een kookeiland is voor veel mensen een droom die uitkomt. HomeKeukens helpt u graag om uw ideale keuken te realiseren, precies zoals u deze voor ogen heeft. Wij komen met onze showroombus bij u langs op locatie. Op onze eerste afspraak zullen wij alle kleurstalen meenemen en de afmetingen, kleuren en materialen bespreken. Vervolgens zullen wij ter plekke een 3D ontwerp creëren, waardoor u direct een beeld krijgt van uw droomkeuken met keukeneiland op maat in combinatie met uw interieur. Uw unieke keukeneiland zal de eyecather in uw woning zijn!

Ook zelf je kookeiland ontwerpen?

Schuilt er een innerlijke chef in u en staat u graag in de keuken? Ontwerp dan uw eigen unieke en exclusieve keuken met kookeiland welke voldoet aan al uw wensen! De keuken zal geheel afgestemd worden op uw persoonlijke stijl, behoeften en de beschikbare ruimte. Laat u inspireren door de meest recente trends en de verschillende keukenstijlen.

Neem gerust contact met ons op of boek een vrijblijvend adviesgesprek met onze keukenexperts. Wij helpen u graag om uw droomkeuken te realiseren!


Bekijk ook alle keukentips!


Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Kleine keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad