Keuken ontwerpen: tips en tricks

Keuken ontwerpen, dé tips en tricks

Een keuken is het kloppende hart van het huis. Niet voor niets is het ontwerpen van uw keuken een spannend avontuur dat creativiteit en functionaliteit samenbrengt. Of u nu een fervent hobbykok bent of gewoon graag met vrienden en familie rond de tafel zit, een goed doordachte keuken is van onschatbare waarde. Om u te helpen bij het ontwerpen van de perfecte keuken, hebben wij voor u de meest waardevolle tips en tricks voor een keukenontwerp op een rijtje gezet!

  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Keuken ontwerpen: tips en tricks

Waar moet je aan denken bij een keukenontwerp?

1. Functionaliteit boven alles
Een goed ontworpen keuken combineert stijl met functionaliteit. Denk na over de indeling, werkruimte en opbergruimte. Plaats vaak gebruikte items binnen handbereik en creëer een logische workflow om het koken en bereiden van maaltijden soepel te laten verlopen.

2. Kleur en materialen
Kleur en materialen spelen een grote rol in de uitstraling van uw keuken. Overweeg hoe verschillende kleuren en texturen elkaar aanvullen. Ga voor duurzame en gemakkelijk te onderhouden materialen, vooral voor oppervlakken die veel worden gebruikt.

3. Verlichting
Verlichting is essentieel om zowel functionele als sfeervolle aspecten van uw keuken te accentueren. Combineer algemene verlichting met taakverlichting boven werkgebieden en accentverlichting om bepaalde elementen te benadrukken.

4. Persoonlijke touch
Een keuken weerspiegelt uw persoonlijkheid en stijl, waardoor een persoonlijke touch het ontwerp perfect afmaakt. Dit kan variëren van kunstwerken aan de muur tot decoratieve items die bijdragen aan de algehele sfeer.

Keuken designen? Keukenplanner aan huis!

Bij het ontwerpen van een keuken komt veel kijken en dat is waar onze keukenexperts aan huis het verschil maken. Onze toegewijde en ervaren keukenexperts brengen alle opties naar u toe, zodat u ter plekke alle materialen, kleurcombinaties en stijlopties kunt bekijken. Ze nemen de tijd om uw wensen en behoeften te begrijpen, bieden deskundig advies om de perfecte keuzes te maken en zetten alles om in een realistisch 3D ontwerp van uw unieke keuken.

Ook zelf je keuken samenstellen?

Kunt u uw droomkeuken niet uit uw hoofd zetten, maar bent u overdonderd door het gehele proces om een nieuwe keuken te realiseren? Geen paniek! Onze keukenexperts staan voor u klaar om u te begeleiden en te adviseren. We helpen u bij het selecteren van de juiste materialen, het creëren van een ergonomische indeling en het maken van stijlvolle keuzes die bij uw visie passen.

Een goed ontworpen keuken is het resultaat van zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Met onze expertise en uw visie kunnen we samen de keuken van uw dromen realiseren. Plan vandaag nog een afspraak met één van onze keukenadviseurs en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van uw droomkeuken!

Bekijk ook alle keukentips!


Design keuken

Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Klassiek landelijke keuken

Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front