Keramiek

  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Keramiek

Keramiek is een mengsel van klei, porselein en bindmiddel. Deze drie componenten worden gemengd tot één geheel, wat vervolgens wordt verhit en gevormd in een oven. Tijdens het bakproces smelten de deeltjes samen en vormen ze een sterk en duurzaam materiaal: keramiek. Na dit proces kan keramiek gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen. Zo wordt keramiek onder andere gebruikt voor keukenbladen, maar ook voor eettafels, salontafels en zelfs tuintegels.

Een espressoglas, waterglas en melkkannetje op een zwartkleurig marmeren aanrechtblad

Keramiek in de keuken

Keramiek is een veelzijdig materiaal dat perfect bij verschillende keukenstijlen past. In een moderne keuken zorgt keramiek voor een eigentijdse stijl. Door de tijdloze uitstraling, komt dit materiaal ook goed tot haar recht in een klassieke of landelijke keuken. Gaat je voorkeur toch liever uit naar een luxe design keuken? Kies dan voor een keramisch keukenblad met bijvoorbeeld een witte of zwarte marmerlook, zo creëer je hét perfecte eindresultaat!

Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistische keuken, een Scandinavisch design met strakke lijnen of juist een kleurrijke keuken waarbij contrasten en levendige tinten worden gecombineerd, er is altijd een keramieken keukenblad dat past bij jouw keuken.

De voor- en nadelen van een keramiek aanrechtblad

Keramiek als aanrechtblad kent veel voordelen, wat direct verklaart waarom dit materiaal erg populair is. Een keramisch aanrechtblad is namelijk hittebestendig, krasbestendig en gaat ook nog eens erg lang mee. Daarnaast is keramiek niet-poreus, wat betekent dat dit materiaal bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken is. Simpelweg afnemen met een vochtig doekje en wat groene zeep om vervolgens het geheel weer droog te maken, is meer dan voldoende. Keramiek is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, texturen en afwerkingen, zo past het materiaal bij elke interieurstijl!

Hoewel keramiek uitstekende eigenschappen heeft en een hoogwaardig materiaal is, zijn er enkele nadelen aan het gebruik ervan. Over het algemeen is een keramisch aanrechtblad echter sterk en bestand tegen dagelijkse stoten, maar keramiek is niet onbreekbaar. Net zoals bij alle materialen, heeft een keramieken keukenblad ook kwetsbare punten. Met name de randen van een keramisch werkblad blijven gevoelig voor schade als er een zwaar voorwerp zoals een ovenschaal of koekenpan op valt. Ook is het niet aan te raden om op een keramisch keukenblad te gaan staan. Daarnaast is het aanrechtblad gevoelig voor zure chemische producten en schuurmiddelen.

Keramiek keukenblad: kleuren

Een keramieken keukenblad is verkrijgbaar in vele mooie kleuren en met verschillende patronen. Je kunt kiezen uit kleuren die variëren van neutrale tinten, zoals wit, crème, zwart en grijs, tot aan gedurfde kleuren, zoals verschillende blauw- en groentinten. Daarnaast zijn er ook keramieken keukenbladen met een natuurlijke en gemarmerde afwerking, waarmee de uitstraling van natuursteen nagebootst wordt.

Ook in de afwerking van keramiek heb je verschillende keuzes. Zo kun je ervoor kiezen om het keukenblad te polijsten. Dit betekent dat het blad een strakke, glanzende afwerking heeft. Houd je niet van een glanzende afwerking? Kies dan voor de ‘gezoete’ variant, deze heeft namelijk een matte afwerking. Wat je smaak of interieurstijl ook is, er is gegarandeerd een keramiek keukenblad met de kleur en het patroon dat perfect past bij jouw keukenontwerp!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van keramiek in jouw keuken? Maak dan een vrijblijvende afspraak of neem contact op. Ons team staat voor je klaar!

Bekijk ook alle andere materialen!

Fenix

Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Glas

Keramiek

Wij hebben nog geen keukens met dit materiaal