Keukenkleuren

Welke kleur keuken past bij jou?

De keuken is het hart van je huis en de keuze voor de juiste kleur kan een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van deze belangrijke ruimte in je woning. Ongeacht welke keukenstijl je voorkeur heeft, een tijdloze stijl, een levendige uitstraling of juist een warme ambiance, er zijn talloze keukenkleuren om uit te kiezen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur kiest, helpen wij je alvast op weg!

  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Keukenkleuren
Witte keuken met kookeiland, afgewerkt met komgreep en lichtgrijs werkblad

Hoogglans zwarte keuken en matzwarte keuken: tijdloze elegantie

De zwarte keuken heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Zwart straalt namelijk een gevoel van tijdloze elegantie en moderniteit uit. Een zwarte keuken kan zeer goed gecombineerd worden met accessoires met lichte, contrasterende kleuren, zoals wit, brons of lichtgrijs. Deze combinaties zorgen ervoor dat het zwarte geheel ‘gebroken’ wordt, dat er diepte gecreëerd wordt en je keuken een stijlvolle uitstraling krijgt. Met matte afwerkingen of glanzende oppervlakken geeft de zwarte keuken een gevoel van luxe en verfijning aan elke woning.

Een groene keuken voor natuurlijke rust en frisheid

Groen is een kleur die steeds populairder wordt in de keukenwereld. De groene keur brengt een gevoel van rust en frisheid met zich mee. Tegelijkertijd biedt het ook een verbinding met de natuur. Een groene keuken kan variëren van zachte pasteltinten tot levendige smaragdgroene accenten. Met natuurlijke materialen en planten als aanvulling op de groene kleur, creëer je een sfeer van harmonie en welzijn in de keuken. Een groene keuken kan ook staan voor een duurzame en milieubewuste levensstijl.

De eenvoudige schoonheid van een witte keuken

Wit is en blijft een tijdloze keuze voor keukens. Witte keukens staan bekend om de ruimtelijke uitstraling, zuiverheid en frisheid. Een witte keuken past bij elke stijl, van modern tot klassiek en landelijk. Net als zwarte keukens, bieden witte keukens de perfecte mogelijkheid om te spelen met accentkleuren en materialen. Of je nu kiest voor een strak minimalistisch ontwerp of een meer traditionele look, een witte keuken zorgt voor een tijdloze en elegante uitstraling.

Een grijze keuken: neutraal en stijlvol

Grijs is een veelzijdige kleur die niet voor niets steeds populairder wordt in keukens. De kleur kent vele kleurvarianten, van lichtgrijs tot donkergrijs, en biedt een balans tussen neutraliteit en stijl. Een grijze keuken straalt moderniteit, neutraliteit en elegantie uit en kan uitstekend worden gecombineerd met andere kleuren en materialen om de gewenste sfeer te creëren. Of het nu gaat om een strakke, minimalistische look of een warme, gezellige ambiance, een grijze keuken biedt alle mogelijkheden!

Kalmte en sereniteit in een blauwe keuken

Blauw is een rustgevende en kalmerende kleur welke een gevoel van sereniteit in de keuken brengt. Van zachte pasteltinten tot diep marineblauw, er zijn verschillende blauwtinten om uit te kiezen. Een blauwe keuken creëert een ontspannen sfeer en kan goed samengaan met andere natuurlijke materialen zoals hout en marmer, zo bereik je een gevoel van evenwicht en harmonie.

Taupekleurige keuken voor warmte en subtiliteit

Taupe is een warme en neutrale kleur die tussen grijs en bruin in zit. Een taupe keuken biedt een subtiel en verfijnd alternatief voor traditionele grijze keukens. Deze diverse kleur straalt warmte en gezelligheid uit en kan goed worden gecombineerd met andere aardetinten en natuurlijke materialen. Een taupe keuken creëert een tijdloze en uitnodigende sfeer in combinatie met een strakke uitstraling.

Een keuken met houten accenten

Houten accenten in de keuken worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Hout brengt namelijk een gevoel van natuurlijke warmte en authenticiteit met zich mee. Hout kan worden gebruikt voor eigenlijk alle onderdelen van een keuken, van kastfronten, werkbladen en vloeren tot decoratieve elementen. Bovendien kan hout worden gecombineerd met bijna alle kleuren, van neutrale tot levendige kleuren. Een keuken met houten accenten straalt altijd een tijdloze charme en gezelligheid uit.

De keuze van de kleur voor een keuken is een persoonlijke en belangrijke beslissing. Of je nu kiest voor de tijdloze elegantie van een zwarte keuken, de natuurlijke rust van een groene keuken, de eenvoudige schoonheid van een witte keuken, of de warmte en subtiliteit van een taupe keuken, elke kleur brengt zijn eigen unieke sfeer met zich mee. Combineer kleuren met zorgvuldig gekozen materialen en accenten om een keuken te creëren die jouw persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt. Kun je niet wachten om jouw droomkeuken te realiseren? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak met één van onze experts om jouw ideale keuken samen te stellen!

Bekijk ook alle keukentips!


Design keuken

Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad