De beste krokante parmezaankip
Ingrediënten op basis van 4 personen
Deze krokante parmezaankip is een blijvertje. Het is een heerlijk recept!
Mocht u geen gekruid paneermeel hebben, kunt u de paneermeel gewoon met Italiaanse kruiden, zout, paprikapoeder en peper pimpen. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
- 2 kipfilets (ca. 680 gram)
- ½ tl uienpoeder
- Koosjer zout of zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- 125 gram tarwebloem
- 2 grote eieren
- 110 gram gekruid paneermeel
- Plantaardige olie (om te frituren)
- 480 ml tomatensaus
- 225 gram verse mozzarella (in 8 plakken)
- 60 gram parmezaan (geraspt)
- Optioneel: basilicumblaadjes (in dunne reepjes)
1. Verwarm de oven voor op 230 °C
2. Houd de kipfilets plat en snijd ze horizontaal doormidden. Kruid de 3 platte stukken aan beide zijden met het uienpoeder, zout en peper
3. Doe de tarwebloem, de eieren en het gekruide paneermeel elk in een aparte ondiepe kom. Voeg aan elke kom zout en peper toe. Doop de stukken kip één voor één in de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Meng de kip vervolgens even met het geklopte ei en laat de kip uitlekken. Doop de kip tot slot in het paneermeel zodat de stukken kip een mooi jasje krijgen
4. Schenk een laagje van 0,5 cm plantaardige olie in een grote gietijzeren koekenpan. Verhit de olie op matig hoog vuur tot het net begint te koken
5. Frituur de stukken kip in 10 minuten zodat ze goudbruin zijn aan beide zijden. Keer ze halverwege de frituurtijd om. Neem ze met een tang uit de olie en laat de stukken kip uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord
6. Leg de gefrituurde stukken kip in een kleine, rechthoekige ovenschaap en laat ze elkaar iets overlappen. Schenk de tomatensaus over de kip en dek het geheel af met de plakken mozzarella en de parmezaan
7. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas bruin is en borrelt. Strooi er basilicum over en serveer het gerecht warm