Fenix


  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Fenix

Fenix is een mix van papier en fenolhars, afgewerkt met een toplaag van acryl. Doordat Fenix door middel van nanotechnologie wordt gemaakt, heeft dit materiaal unieke eigenschappen die zorgen voor een praktisch, stijlvol, stevig en mega sterk eindresultaat. Niet voor niks is het relatief nieuwe materiaal Fenix in korte tijd zo populair geworden in de keukenwereld!


Een Fenix keuken

Het lijkt haast te mooi om waar te zijn: een onderhoudsvriendelijke keuken met een mooi blijvende uitstraling én een lange levensduur. Maar niets is minder waar; Fenix heeft een glad en antibacterieel oppervlak met slijtvaste toplaag, waardoor het materiaal makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is een Fenix keuken nauwelijks gevoelig voor vetvlekken, heeft de toplaag een lage lichtreflectie en zult u amper vingerafdrukken zien op uw kastdeurtjes of aanrechtblad. Bovendien heeft Fenix één bijzondere eigenschap die u niet bij andere materialen terug zal zien, namelijk het feit dat Fenix tot op zekere hoogte zelfherstellend is. Hierdoor zullen kleine krasjes op den duur vanzelf verdwijnen. Maar let op: snijdt uw vlees, groenten of andere producten niet direct op het aanrechtblad, grote krassen zullen namelijk niet zomaar verdwijnen.

De voordelen van een Fenix keukenblad

Een keukenblad is een essentieel onderdeel van een keuken en maakt het verschil in uitstraling en gebruiksgemak van de keuken. Zoals hierboven al benoemd, heeft Fenix vele voordelen en unieke eigenschappen die perfect zijn voor keukens. Fenix is dan ook perfect materiaal voor een keukenblad. Niet alleen heeft Fenix een antibacterieel en onderhoudsvriendelijk oppervlak, ook is Fenix mega sterk en zowel kras- als hittebestendig. Het perfecte materiaal voor een werkblad dus!

Fenix keukenfront

Fenix keukens zijn te herkennen aan de matte kleur, strakke afwerking en de zachte uitstraling van het materiaal. Wilt u liever een werkblad van een ander materiaal, maar toch de moderne en matte uitstraling van Fenix terug laten komen in uw keuken? Dan kunt u ook kiezen voor Fenix keukenfronten. Door de exclusieve, stijlvolle en innovatieve uitstraling is Fenix eenvoudig te combineren met andere materialen. Kies bijvoorbeeld voor Fenix keukenkastjes in combinatie met een werkblad van marmer of composiet.

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden of over de verschillende materialen? Neem dan gerust contact met ons op.

Fenix

Vooraanzicht hoekkeuken met lichtgrijze fronten, een werkblad van keramiek met marmerlook, steenstrips op de muur en authentiek fornuis

Hoekopstelling met corten steel fronten

Vooraanzicht greeploze keuken met kookeiland

Greeploze keuken met kookeiland

Zijaanzicht industriële keuken met uniek werkblad

Industriële keuken met uniek werkblad

Zwarte keuken met wit marmerlook werkblad

Bekijk ook alle andere materialen!


Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Glas

Connect