Marmer

Lichtgekleurd marmeren aanrechtblad waar twee glazen op staan
  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Marmer

Iedereen kent het tijdloze materiaal dat de juiste harmonie tussen schoonheid en functionaliteit kenmerkt: marmer! Ontdek de magie van marmer, laat u informeren over het materiaal en geef een bijzonder chique en luxe uitstraling aan uw keuken.

Grijze zwarte marmeren steen op een witte achtergrond

Echt marmer keukenblad of een keukenblad van marmerlook?

Bij het vormgeven van uw droomkeuken staat u voor een cruciale keuze: kiest u voor een aanrechtblad van echt marmer of gaat u voor een marmerlook keukenblad? Echt marmer straalt een onmiskenbare authenticiteit uit, waardoor uw keuken een unieke, natuurlijke allure krijgt. Aan de andere kant biedt een keukenblad met marmerlook een betaalbaar alternatief zonder concessies te doen aan stijl.

Marmer, een creatie van de natuur, ontstaat door de langdurige blootstelling van kalksteen aan intense druk- en temperatuurschommelingen. Marmer is daardoor een hard gesteente met een zachte toplaag, wat het materiaal heel gevoelig maakt. Doordat marmer zo poreus is, raakt echt marmer snel beschadigd als er niet juist met het materiaal omgegaan wordt. Denk maar aan de voor marmer typerende geaderde structuur, welke in het werkblad aanwezig zijn en tot en met 3 millimeter diep kunnen gaan. In deze aderen kan vuil zich snel en gemakkelijk nestelen.

Gezien de kwetsbaarheid en kostbaarheid van echt marmer, zijn er eveneens platen en tegels verkrijgbaar met een verleidelijke marmerlook. Hoewel marmerlook dezelfde chique uitstraling biedt als echt marmer, vertoont het andere eigenschappen. In tegenstelling tot echt marmer, hebben deze materialen juist bijzonder praktische eigenschappen en zijn de kleuren veel minder onderhevig aan kleurverschillen per partij. Zo kan een marmerlook plaat vaak beter tegen een stootje dan zijn natuurlijke tegenhanger en vereist het ‘eenvoudigere’ onderhoudsvoorschriften.

Marmer: onderhoud

Marmer bestaat uit meer dan 90% kalk en verdient een speciale benadering in zorg en onderhoud. Bij alles wat u met uw marmeren aanrechtblad, kookeiland of tafel doet, is het essentieel dit in gedachten te houden. Dit betekent dat alle producten die u kunt gebruiken om kalk te verwijderen niet kunt gebruiken om marmer mee schoon te maken. Ook agressieve producten, bijtende middelen of producten met een zuurgraad kunt u het beste overslaan. Vermijd dus ook middelen zoals Dreft, Glassex en vochtige schoonmaakdoekjes.

Om marmer schoon te maken, kunt u het beste gebruik maken van groene zeep of een natuursteenreiniger. Deze reinigers zijn doorgaans pH-neutraal en bevatten geen zure substanties (zoals citroenzuur) die het marmer zouden kunnen beschadigen. Gebruik ook geen schuursponsjes tijdens het schoonmaken, maar kies voor een zachte doek. Belangrijk is om marmer altijd af te nemen met een droge doek, zodat er geen vocht achterblijft dat eventuele schade aan uw tafelblad zou kunnen veroorzaken.

Kookeiland marmer: op maat gemaakt

Geef uw keuken een metamorfose en verander het in een waar kunstwerk met een kookeiland van marmer. Het maakt niet uit of u kiest voor een subtiel vleugje marmer of een volledig marmeren kookeiland, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een marmeren kookeiland gaat verder dan alleen een luxe uitstraling; het voegt extra werk- en opbergruimte toe, aangezien het keukenblok zich bevindt in een open ruimte waaromheen u vrij kunt bewegen. Naast deze praktische voordelen fungeert een keuken met een kookeiland natuurlijk ook als het onbetwiste pronkstuk van uw huis. Omdat elk huis uniek is, worden al onze keukens op maat gemaakt in overleg met u. Van de vorm, het front en de verlichting tot de grepen en accessoires, elk detail wordt zorgvuldig afgestemd op uw wensen, waardoor uw keuken een unieke samenstelling wordt van uw persoonlijke stijl en functionele behoeften.

Ook marmer in de keuken?

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom marmer in de keuken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en onze experts zullen u adviseren over alle mogelijkheden!

Bekijk ook alle andere materialen!

Een espressoglas, waterglas en melkkannetje op een zwartkleurig marmeren aanrechtblad

Keramiek

Fenix

Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Marmer

Wij hebben nog geen keukens met dit materiaal