Composiet

Werkblad van witkleurig composiet
  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Composiet

Composiet is een veelzijdig materiaal wat veel wordt toegepast als werkblad van de keuken. Composiet bestaat voor een groot deel uit kwartsiet, een gesteente dat voornamelijk uit het mineraal kwarts bestaat. Normaal vrij ruw en korrelig van structuur, maar in de handen van de juiste ontwerpers om te vormen tot een van de meest enerverende oppervlakten van deze tijd, vergelijkbaar met graniet en marmer. Laat je betoveren door de ongekende mogelijkheden van composiet en ontdek hoe dit buitengewone materiaal jouw keuken kan transformeren tot een meesterwerk van modern design.

Macro steen van het mineraal rookkwarts op een witte achtergrond

Aanrechtblad van composiet

Voel een werkblad van kwartscomposiet en je raakt de natuur aan. Door de buitengewone hardheid en weerstand tegen zuren is kwarts de ideale keuze voor producten die hoge prestaties moeten leveren, zoals aanrechtbladen. Door de toevoeging van kleurpigmenten en granietkorrels aan het kwarts ontstaat een breed scala aan kleuropties. Daarnaast biedt composiet de vrijheid om te kiezen tussen een matte afwerking of juist een spiegelend effect, waardoor je jouw keuken een unieke uitstraling kunt geven.

HomeKeukens werkt met de kwartscomposiet platen van een toonaangevend merk uit Israël. In 1936 opgericht in een kibboets, ontdekte dit jonge bedrijf in de oude havenstad Caesarea een ‘kwartswalhalla’. De productielocatie en het hoofdkantoor grenzen aan eeuwenoude archeologische ruïnes en een Romeins amfitheater, wat nog meer lading aan het product geeft. Wanneer je een werkblad van kwartscomposiet aanraakt, raak je niet alleen de natuur aan, maar ook een stukje geschiedenis.

Geniet van een naadloze, zijdezachte afwerking en een uitgebreid scala aan kleuren en texturen die naadloos aansluiten bij jouw voorkeuren en persoonlijke stijl.

Onderhoud composiet werkblad keuken

Een werkblad van composiet staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij het kiezen voor een composiet aanrechtblad.

Gepolijste composieten werkbladen staan bekend om hun kracht en vochtbestendigheid. Doordat deze variant van composiet verschillende keren gepolijst wordt, ontstaat er een uniforme laag met een egale kleur. Dit zorgt voor minimale absorptie van vloeistoffen, vetten en vocht mogelijk maakt. Daarnaast zijn deze werkbladen redelijk bestand tegen een stootje, krassen en slijtage. Dankzij de dichte structuur van het blad is het bovendien een uiterst hygiënische keuze. Dagelijks afnemen met een mild reinigingsmiddel en warm water verwijdert vuil en vlekken zonder de glans van het oppervlak aan te tasten. Vermijd echter agressieve chemicaliën en schuurmiddelen, omdat deze de uitstraling van het composieten werkblad kunnen verminderen. Met name bij blootstelling aan zuren, zoals citroensap, kan het materiaal gevoelig zijn voor vlekken. Met een simpele vochtige doek is het blad eenvoudig schoon te maken. Mocht er toch een hardnekkige vlek ontstaan, dan kun je deze het beste proberen te verwijderen met een sopje en een zachte doek of spons. Als de vlek blijft zitten, kun je overwegen om glasreiniger te gebruiken.

De matte variant is daarentegen, zeker in de eerste maanden, gevoeliger voor vlekken. Door het matte oppervlak vallen vlekken en vingerafdrukken eerder op. Op een mat composiet werkblad kan er bij vetvlekken een beetje Cif cream (zonder citroen) gebruikt worden. Let er wel op dat je na de tijd het blad schoonmaakt en de natte plekken droogmaakt.

Keuken samenstellen met een composiet werkblad?

Ben je klaar om jouw ideale keuken te creëren? Met een composiet werkblad als middelpunt zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu gaat voor een strakke, moderne uitstraling of juist een warme, klassieke sfeer, een composiet werkblad vormt de ideale basis voor jouw droomkeuken. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak en onze keukenexpert helpt u graag bij het realiseren van uw droomkeuken!

Bekijk ook alle andere materialen!

Een espressoglas, waterglas en melkkannetje op een zwartkleurig marmeren aanrechtblad

Keramiek

Fenix

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Glas

Composiet

Vooraanzicht zwarte keuken met wit werkblad en houten accenten

Zwarte keuken met wit werkblad

Vooraanzicht moderne houtlook keuken met zwart aanrechtblad en strakke belijning door de greeploze keukenkastjes

Moderne houtlook keuken

Zijaanzicht industriële keuken met uniek werkblad

Industriële keuken met uniek werkblad

Houtlook keuken met standbouw

Houtlook keuken met standbouw