Glas

  1. Home
  2. Onze materialen
  3. Glas

Glas, iedereen kent dit materiaal wat hard en doorzichtig is. Glas wordt gemaakt van een mengsel van kalk, soda en gemengd zand. Dit mengsel wordt onder hoge temperaturen vloeibaar gemaakt, waarna het tijdens het uitharden in de gewenste vorm gebracht kan worden. Glas kan dan ook op veel verschillende plekken ingezet worden, waaronder in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan glazen spatwanden, een glazen kookplaat of met glas afgewerkte keukenkastjes.

Lege petrischaal geïsoleerd op witte achtergrond

Glasplaat keuken: achterwand beschermen

Uiteraard wilt u zo lang mogelijk genieten van de nieuwstaat van uw keuken. Helaas ontkomt niemand eraan dat er tijdens het koken sprake is van onder andere opspattend vet. Om de achterwand van uw keuken te beschermen tegen vet, vocht en ander vuil, is een glazen keukenachterwand de perfecte oplossing. Glas is namelijk niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar heeft ook andere handige eigenschappen. Glas is bestand tegen hoge temperaturen, is zeer hygiënisch doordat er geen sprake is van voegen én zorgt ervoor dat uw keuken groter lijkt. In tegenstelling tot Fenix reflecteert glas namelijk lichtstralen, waardoor er een ruimtelijker en lichter effect ontstaat.

Doordat glasplaten voor in de keuken op maat gemaakt worden, zijn er tal van mogelijkheden om de glasplaat perfect bij uw keuken te laten passen. Zo kan er gekozen worden voor een glasplaat met foto, maar ook een volledig transparante glasplaat of een glasplaat in iedere gewenste RAL-kleur.

Kookplaat van glas

Zoals hierboven al benoemd, is glas voor vele doeleinden inzetbaar. Doordat glas hittebestendig is, wordt glas ook steeds vaker gebruikt bij de afwerking van kookplaten. Juist omdat glas zeer hygiënisch werkt en gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Er zijn verschillende glazen kookplaten, maar de meest voorkomende varianten zijn de inductie kookplaat en de gas op glas kookplaat.

De inductie kookplaat is in gebruik hetzelfde als een elektrische kookplaat. Toch zit er een groot verschil in deze kookplaten: inductie kookplaten zijn namelijk voorzien van een glazen plaat en een elektrische kookplaat is, zoals de naam al zegt, voorzien van elektrische platen. Op inductie kookplaten is met belijning aangegeven waar de kookzones zich bevinden. De kookzones worden niet warm, maar maken gebruik van elektromagnetische straling die de bodem van de pan verhit. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de verhitting van de onderkant van de pan als gevolg heeft dat de glasplaat warm wordt.

Kookt u op gas? Dan kunt u kiezen voor een gas op glas kookplaat. Deze glazen kookplaten zijn voorzien van gaspitten met elk een eigen pannendrager. De pannendragers kunnen losgehaald worden, waardoor de plaat gemakkelijk schoongemaakt kan worden.

Bovendien kunt u ervoor kiezen om glas te verwerken in uw keukenapparatuur. Dit klinkt misschien vreemd, maar kan zeer ruimtebesparend en functioneel zijn! De Siemens Downdraft afzuiging is een perfect voorbeeld. Dit is een downdraft afzuiging gemaakt van glas, welke is ingebouwd in het werkblad van de kookplaat. De afzuiging is voorzien van een blauw licht, wat zorgt voor een prachtige designuitstraling. Daarnaast verdwijnt de downdraft afzuiging volledig in het werkblad van de kookplaat als u deze niet gebruikt, waardoor uw kookeiland of aanrechtblad weer een strakke en vlakke uitstraling heeft.

Glazen keukenkastjes

Keukenkastjes zijn grotendeels bepalend voor de sfeer en uitstraling van een keuken. Glas is al heel lang populair bij de keuze voor keukenkastjes. Of u nu de voorkeur geeft aan een landelijke sfeer of liever een moderne uitstraling wilt creëren, met glazen kastdeurtjes kan het allemaal. Zo kunt u kiezen voor doorzichtig glas, matglas of een glasplaat in een kleur naar keuze. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een glasplaat over andere materialen heen te plaatsen, waardoor keukendeurtjes van een ander materiaal toch voorzien kunnen worden van een glazen afwerking.

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden voor uw keuken of heeft u nog vragen over glas of andere materialen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk ook alle andere materialen!

Een espressoglas, waterglas en melkkannetje op een zwartkleurig marmeren aanrechtblad

Keramiek

Fenix

Werkblad van witkleurig composiet

Composiet

Koperkleurige kraan en wasbak in combinatie met een grijs aanrechtblad

Koper

Glas

Royale witte keuken met kookeiland