Kleine keuken

Kleine keuken

Bent u op zoek naar de perfecte keukenindeling voor een kleinere ruimte of wilt u inspiratie opdoen voor een compacte kitchenette? Dan bent u aan het juiste adres! Als geen ander weten wij dat u met een kleine keuken niet in hoeft te leveren op stijl, efficiëntie of overzichtelijkheid. Wij vertellen u hoe u een beperkte ruimte kunt omtoveren tot een keuken die zowel efficiënt als prachtig is!

  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Kleine keuken

Kleine keuken indelen

Het inrichten van een kleine keuken kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën kunt u de ruimte optimaal benutten. Van het kiezen van geschikte keukenkleuren en keukenapparatuur tot het maximaliseren van de opbergruimte: u kunt een functionele en georganiseerde keuken creëren, zelfs als de ruimte beperkt is.

Kies voor lichte kleuren om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, want lichte kleuren geven een ruimtelijk en georganiseerd gevoel. Bovendien reflecteren lichte kleuren het licht beter, waardoor de ruimte oplicht en nog groter lijkt. De keuze beperkt zich niet tot een witte keuken, u zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor lichte pastelkleuren. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoeveel opbergruimte er nodig is en hoe de ruimte het best benut kan worden. Begin met het uitzoeken van alle spullen: wat zo goed als niet gebruikt wordt, kunt u het beste opbergen achter een deurtje of in een lade. De kleinere spullen die veel gebruikt worden, zoals een messenblok, kunt u op het aanrecht kwijt. Zo kunt u inventariseren hoeveel opbergruimte er daadwerkelijk nodig is en deze opbergruimte slim indelen, door gebruik te maken van hoogte en diepte. Bovendien zijn er compacte keukenapparaten beschikbaar om ruimte te besparen, zonder dat u inlevert op kwaliteit.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en de optimale indeling voor uw keuken? Neem contact met ons op en onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken!

Ideale keuken voor kleine ruimtes

De ideale keuken voor kleine ruimtes is een slim ontworpen keuken die efficiënt gebruikmaakt van beperkte ruimte, zonder in te leveren op functionaliteit of stijl. Deze keukens optimaliseren de beschikbare ruimte met slimme opbergruimte, handige indelingen, lichte kleuren en de juiste verlichting om zo een comfortabele en aantrekkelijke, compacte keuken te creëren. Een compacte keuken biedt dus een praktische en stijlvolle oplossing voor het koken en bereiden van gerechten, zelfs in beperkte ruimtes.

Kleine keuken ontwerpen? Tips en tricks!

Bij het ontwerpen van een kleine keuken is het belangrijk om slimme opbergoplossingen, lichte kleuren, goede verlichting, multifunctionele meubels en inbouwapparatuur te gebruiken. Het ontwerpen van uw droomkeuken begint bij het maken van een plattegrond en het inventariseren van uw wensen. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt, waardoor u bijvoorbeeld toch dat gewilde kookeiland kunt plaatsen én daarmee ook extra opbergruimte creëert! Stel de apparatuur zo samen, dat deze gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in de keuken, zonder dat u veel ruimte kwijt bent. Kies bijvoorbeeld voor een combioven en een koelkast met vriesvakken. Voldoende opbergruimte wordt gerealiseerd door gebruik te maken van hoogte, diepte en hoeken. Ga voor extra hoge kasten, schuif- en railsystemen in de keukenkastjes en een carrouselkast in de hoek. Bovendien zijn wandplanken een stijlvolle opvulling voor lege wanden en kunt u hier ook nog eens veel spullen op kwijt.

Compacte kleine keuken op maat

Kunt u niet wachten om uw droomkeuken samen te stellen? Onze keukenspecialisten helpen u daar graag bij! Maak van uw kleine keuken een unieke en functionele ruimte waar u graag kookt en tijd doorbrengt. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!

Bekijk ook alle keukentips!


Design keuken

Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad