Variatie met hoekkeukens

De ideale hoekkeuken

Een hoekkeuken is niet alleen een praktische oplossing voor ruimte-efficiëntie, maar biedt ook een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Ongeacht of u nu een kleine keuken heeft die optimaal benut moet worden of dat u juist droomt van een luxe keuken met een kookeiland en bar, hoekkeukens zijn veelzijdig en spannend om te ontwerpen. Als geen ander begrijpen wij dat elke hoekkeuken uniek is. Wij staan dan ook te popelen om u te helpen bij het creëren van de perfecte hoekkeuken die past bij uw stijl en behoeften.

  1. Home
  2. Onze keukentips
  3. Variatie met hoekkeukens

Kleine hoekkeuken

Heeft u beperkte ruimte, maar wilt u toch een functionele en stijlvolle keuken? Dan is een kleine hoekkeuken de perfecte keuze. Gebruik slimme opbergruimte, zoals uitschuifbare kasten en ingebouwde rekken, om elke centimeter te benutten. Lichtere kleuren en slimme verlichting kunnen de ruimte ook groter doen lijken.

Hoekkeuken met raam

Maak gebruik van natuurlijk licht door uw hoekkeuken zo te plaatsen, dat het keukenraam vrij blijft. Kies voor lagere kasten onder het raam om het uitzicht niet te belemmeren en gebruik de ruimte eromheen voor extra opbergruimte. Of plaats een kookplaat met ingebouwde afzuiging bij het raam zodat u kunt genieten van het uitzicht tijdens het koken. Met de juiste raambekleding behoudt u privacy zonder concessies te doen aan de esthetiek.

Hoekkeuken met eiland

Een hoekkeuken met een kookeiland voegt niet alleen extra werkruimte toe, maar fungeert ook als een centraal ontmoetingspunt. Gebruik het eiland voor extra opbergruimte, een extra gootsteen of een kookplaat. Hierdoor wordt de keuken niet alleen functioneler, maar krijgt deze ook een moderne en luxueuze uitstraling.

Hoekkeuken met bar

Wilt u een keuken die naadloos overgaat in de eetruimte? Overweeg dan een hoekkeuken met een bar. Creëer een informele eetplek waar u snel kunt ontbijten of gezellig kunt borrelen. Open planken en hangende verlichting voegen een speels en uitnodigend karakter toe aan deze opstelling.

Moderne hoekkeuken

Voor liefhebbers van strakke lijnen en minimalistisch design is een moderne hoekkeuken ideaal. Kies voor greeploze kasten, strakke werkbladen en monochrome kleurenschema’s. Integreer geavanceerde apparatuur en slimme technologieën om uw keuken een eigentijdse uitstraling te geven.

Zelf een hoekkeuken ontwerpen?

Als geen ander weten onze keukenexperts dat een hoekkeuken veel meer is dan alleen een praktische oplossing. Onze keukenexperts staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen van de perfecte hoekkeuken die naadloos aansluit bij uw levensstijl. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze experts en ontdek de eindeloze mogelijkheden van hoekkeukens!

Bekijk ook alle keukentips!


Design keuken

Landelijke keuken

Luxe keuken

Moderne keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?


Urban chique keuken met blauwe details

Greeploze keuken in zandkleur

Industriële keuken met Fenix front

Moderne keuken met RVS werkblad